ШОК! Циганка с над двадесет кражби извърши нагла кражба в Стара Загора

ШОК! Циганка с над двадесет кражби извърши нагла кражба в Стара Загора

    Прокуратурата в град Стара Загора определи за привличане под съдебна отговорност на 56-годишна жена от цигански произход, по престъпление за открадване на чужди вещи без съгласие на собственика. Жената е искала да присвои вещите, за да извлече за себе си материална изгода и подлежи на съдебна отговорност според Наказателния Кодекс на Република България. А.З. е извършила криминалното деяние в ситуация на опасен рецидив, след като има зад гърба си над 20 осъждания за кражби и други престъпления.

    Следствието разкрива, че на 27 август тази година, подведената под отговорност А.З е откраднала чанта и мобилен телефон от мъж в ресторант. Потърпевшият мъж е празнувал в заведението своя рожден ден и незабелязано циганката е отмъкнала чантата и телефона му. След кражбата тя избягала в неизвестна посока, но скоро била разкрита и заловена от органите на реда. При залавянето й не е оказала съпротива. Според досието на А.З. тя е осъждана за над 20 кражби и последно е излязла от затвора през април тази година. Последното й наказание, отново извършено в опасен рецидив, е траяло четири години и предметът му е бил отново кражба. „Бойното кръщене” на циганката в кражбите датира от 1976 година. В момента извършителката на кражбата в ресторанта е поставена в ареста за 72 часа с прокурорско постановление. Очаква се прокуратурата на град Стара Загора да предложи на съда А.З. да бъде поставена под мярка „задържане под стража” от опасения да не се укрие.

    В дребно-криминалните среди на град Стара Загора А.З. е познат образ с доста дълъг стаж в кражбите на вещи. Ветеранът в кражбите е лежала дълги години по затворите, но въпреки това тя не спира да извършва престъпления много скоро след като е пусната на свобода. Ако бъде призната за виновна в извършването на престъпление в състояние на опасен рецидив, тя попада под угрозата да прекара следващите няколко години в затвора.

   

0 коментарa

Виж още