Ученици от Стара Загора представиха открит урок за Правилата на движение по пътищата (СНИМКИ)

Ученици от Стара Загора представиха открит урок за Правилата на движение по пътищата (СНИМКИ)

Днес, в Шесто основно училище „Св. Никола”, намиращо се на територията на град Стара Загора, под ръководството на инж. Георги Ранов - областен управител на града, бе проведен открит урок. Децата преставиха урок на тема: „Правилата за движение по пътищата“. В него взеха участие учениците на възраст от 8 г. до 10 г.

Откритият урок бе свързан с честването на Световния ден в памет на загиналите при катастрофи, който се отбелязва всяка година на 20 ноември.

Учениците, които са и представители на театралната група „Светулки”, изнесоха пред присъстващите спектакъл, носещ заглавието „Аз спазвам правилата”. В представлението, възпитаниците на VI ОУ „Св. Никола”- Стара Загора, представиха пред гостите правилата за безопасно движение по пътищата, които трябва да се спазват от абсолютно всички участници в движението – пешеходци и водачи на МПС.

Инспектор Желязков, информира учениците за основните правила за безопасно пресичане на улицата и разясни правилата за каране на колело.

В края на откритият урок, обласния управител, похвали всички участници и им благодари за любознателния урок. Инж. Ранов, поздрави децата за активното им участие и добрата подготовка на обучението за безопасност на движението.

 

   

0 коментарa

Виж още