ТЕРОР!!! След атаката в Турция: 30 убити и 94 ранени (СНИМКА)

ТЕРОР!!! След атаката в Турция: 30 убити и 94 ранени (СНИМКА)

Според губернатора, случилото се е организиран предварително терористичен акт.

Късно снощи при експлозия в квартал Шахинбей намиращ не на територията на южнотурския град Газиантеп изгубиха живота си редица участници в сватбена церемония.

Първоначално по данни на очевидци бе съобщено за 8 загинали и 60 ранени. Държавната Анадолска агенция съобщи, че Али Йерликая - губернатор на едноименната провинция веднага след инцидента е заявил, че става дума за терористичен акт.

В град Газиантеп, които е шестият по големина на населението турски град (над 1,3 млн. жители), на мястото на инцидента са пристигнали десетки линейки, както и пожарни коли. Причините за инцидента все още се изясняват от разследващите органи.

Депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието, цитиран от AFP сподели, "Има хора, които са изгубили живота си, и според първоначалната информация инцидентът е бил предизвикан от избухването на бомба."

Турският вицепремиер Мехмет Шимшек каза пред турската телевизия НТВ, че експлозията изглежда е дело на атентатор самоубиец и заяви, че "Целта на тероризма е да изплаши хората, но ние няма да позволим това". Шимшек представлява град Газиантеп в турския парламент и е пряко засегнат от случващото се там, "Варварско е да се извършва нападение срещу сватба" допълни той.

 В социалната мрежа на Туитър, депутатът от управляващата Партия на справедливостта и развитието написа, че зад атаката по всяка вероятност стоят екстремисти от групировката "Ислямска държава"/ИД/.

Към настоящият момент поне 30 са жертвите, загинали при бомбената атака по време на сватбена церемония в югоизточната част на Турция. Броят на ранените също расте, те са 94. Жертвите и ранените са били участници в сватбената церемония, която по обичай в югоизточните части на страната, особено през лятото се е провеждала на улицата.

Все още никоя групировка не е поела отговорност за падението.

В четвъртък при серия от атаки над турските сили за сигурност бяха убити 14 души, а над 300 бяха ранени. Отговорност за една от тези атаки пое забранената Кюрдска работническа партия.

 

Източник: dnes.bg

   

0 коментарa

Виж още