Стотици се сбогуваха Митко Цонев ,от покрива на храма излетяха гълъби!

 Стотици се сбогуваха Митко Цонев ,от покрива на храма излетяха гълъби!

Стотици гълъби литнаха от покрива на църквата "Свети Седмочисленици" когато огромния брой хора, събрали се да изпратят в последния му път известния тв водещ и журналист Димитър Цонев в бурно аплодираха. По молба на неговата дъщеря Десислава това ще бъде финалният кадър, който тя ще сложи във филма, който ще направи за баща си .С усилия преборвайки мъката си, Десислава успя вземе кратки интервюта от много от присъстващите. Точно в 15,30 часа към дългата опашка, събрала се пред храма, се нареди Симеон Сакскобургготски, пише "24 часа".

Сред първите, които дойдоха на поклонението, беше министърът на културата Вежди Рашидов, политиците Михаил Миков, Сергей Станишев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Ангел Найденов, Меглена Кунева, Даниел Вълчев, Татяна Дончева, бившият конституционен съдия Георги Марков и др. По искане на семейството хората дойдоха без цветя, защото искането на близките е това, което те са преценили да отделят за букет, да бъде внесено във фондация на името на Димитър Цонев, която ще подпомага млади таланти в журналистиката.

Опашката пред църквата се точеше в продължение на близо 2 часа.

"Той ще бъде запомнен със своето човеколюбие и доброта, бе човек за обичане", каза колежката му Цветанка Ризова.

Освен нея, на поклонението бяха журналистите Вяра Анкова, Даниел Кънева, Донка Стамболийска, Драго Драганов, Сашо Диков, Юксел Кадриев, Росен Петров, Катя Генова, Маргарита Михнева, Севда Шишманова, Петя Тетевенска, както и бизнесмените Борислав Дионисиев, Красимир Стойчев и семейство Баневи.Близките съобщиха, че Цонев ще бъде кремиран. На 30 август, деня, в който той трябваше да навърши 57 години, семейството ще бъде събрано в тесен кръг приятели и може би тогава ще бъде официално обявено и създаването на фондацията.

   

0 коментарa

Виж още