Софийско село иска Референдум, искат да станат част от София!

Софийското село, намиращо се само на 17 км от центъра на Столицата обяви, че иска референдум. Причина за искането е, защото жители в селото искат да плащат по-ниски цени на билетите, предаде Нова телевизия. 

По данни на пътуващите, те плащат 2,30 лева за превоз до София, а ако станат част от Столицата, цената на билета ще бъде само 1,60. 

Жители на селото са едва 1445 души, а населеното място се води към Община Елин Пелин. По информация вече 700 души са се подписали под искането за референдум. Останалите, обаче са отказали. 

Общинският съвет на Елин Пелин вече веднъж е отхвърлил искането на жителите за такъв референдум. 

По данни на общинския кмет доц. Ивайло Симеонов, вече са направени доста промени, колкото до цената на билета, предвиждат се промени за следващата година. 

"Влизайки в София (да го приемем чисто теоретично), означава, че данъците на имотите им, на автомобилите им, на всичко останало ще стане толкова в пъти по-висок, че разликата от 40 стотинки в билетчето по никакъв начин няма да ги удовлетворява", каза още Симеонов пред камерите на Нова телевизия. 

Процедурата село да се присъедини към град, обаче е дълга, тежка и тромава. От Столицата, обаче посочват, че всичко е в ръцете на Община Елин Пелин. 

   

0 коментарa

Виж още