Софийски тротоар се разцепи! (СНИМКА)

Софийски тротоар се разцепи! (СНИМКА)

Поредно недоволство се появи днес сред гражданите на столицата. „Това са тротоарите на Фандъкова! Снимките са от бул. "Ген. Ст. Тошев" на спирката на тролеи № 2 и 9 до 36-то училище.“ гласи коментара на столичанката в мрежата на Фейсбук. Румяна Дойчинова съветва съгражданите си да бъдат внимателни и коментира: „Ако някой бърза за тролея, дали ще види капана, който му е заложила кметицата?“.

Още през месец май, в кв. „Овча купел“ недоволни столичани оприличиха улицата на „лунен пейзаж“ и призоваха кметицата на София, г-жа Фандъкова да „дойде с такси и то да я остави там, където пътят свършва. Да видим как ще дойде до тук.", казаха възмутените от случващото се жители на "Овча купел".

Припомняме, че това не е първият проблем възникнал в София. В началото на 2016 г. се срути част от сградата на института „Пушкаров”. След обилните снеговалежи  в началото на годината, таванът на постройката се бе свлякъл и бе съборил целият втория етаж. Сграда е необитаема от десетилетие и макар собственост на министерството на земеделието е потънала в забрава.

През 2006 г. пак в столицата, заради липсата на поддръжка, рухна 5-етажна сграда на ул. „Алабин“. При инцидента живота си изгубиха две млади жени, минаващи в злополучният момент с автомобила си по улицата. Специализирана тогава проверка, назначена от Дирекцията “Национален строителен контрол” (ДНСК), на техническа комисия, показа, че липсата на ежегодна поддръжка, както и безстопанствеността на имота са причина сградата находяща се на ул. „Алабин“ да рухне.

От април месец към настоящият момент строителите в София са запълнили над 500 дка дупки по столичните улици. Абсолютно всяка година Столичната община отделя от средствата си, за належащ ремонт на всяка една от тях. За 2016 година за ремонт на кварталните улици и на 7 от по-големите столични булеварди са осигурени 33 млн. лв.

От Столична община, заявяват, че строителните работи ще продължат, докато времето позволява и преди началото на зимният сезон.

Макар София да претендира за Европейска столица, непрекъснато постъпват оплаквания за неработещи светофари и за разбити улици.

   

0 коментарa

Виж още