Слави Трифонов внесе в ЦИК документи за референдума

Слави Трифонов внесе в ЦИК документи за референдума

Телевизионният водещ Слави Трифонов обяви, че с допитването дава възможност на българските граждани да изразят своята воля, без това да доведе до революции и без парламента да бъде съборен.

Днес, Трифонов внесе документите за регистрация на Инициативен комитет в подкрепа на въпросите от допитването. Престоящият референдум ще се проведе в денят на президентските избори. Самият Слави Трифонов и  екипът му от "Шоуто на Слави" станаха инициатори за изпълнението на допитването. Съобразно законодателната система в страната ни, в подкрепа на Инициативния комитет, бяха необходими над 2500 подписа от гражданите на страната.

В предстоящото допитване ще бъдат включени три въпроса: първият ще бъде за мажоритарното гласуване, вторият за задължително гласуване в България и третият ще бъде във връзка с намаляване на 1 лев на партийната субсидия, за всеки глас.

След като внесе документите си в ЦИК, Трифонов каза, че „някои от въпросите в референдума“ са конкретно за българите напуснали територията на страната ни и живеещи към настоящият момент в чужбина, след което водещият допълни: „сигурен съм, че те ще гласуват в референдума много активно.“.

Според Слави Трифонов, въпросът за електронното гласуване е от огромно значение и няма нищо случайно, че именно той отпадна от предстоящото запитване.

Трифонов е категоричен, че този въпрос ще присъства „в следващ референдум или ще бъде решен по някакъв друг начин“.  Всеки български гражданин ще може свободно да изрази своята воля, а не както към момента да е подчинен на една единствена политическа класа „която се самовъзпроизвежда вече 25 години“, заяви Слави Трифонов.

Водещият изтъкна, че посредством допитването, ще бъде предоставен начин българите да „изразят волята си, без да правят революции, без да събарят парламента и да има насилие, а по един коректен начин.“.

На въпроса зададен от журналистите, би ли подкрепил някой от предложените към този момент кандидати за държавен глава, Трифонов заяви, че няма афинитет към която и да е партия и няма да подкрепи абсолютно никого.

 

   

0 коментарa

Виж още