Рок фестивал в село Дъбрава събра стотици фенове

Рок фестивал в село Дъбрава събра стотици фенове

В село Дъбрава, благоевградското, фестивалът "The Brava fest" събра стотици любители на хубавата рок музика. Фестивалът е част от второто издание на събитието, състояло се в събота вечерта, с което феновете дадоха ясна заявка за нивото на големите рок фестивали в България.

Хитове на обичани рок групи от световната сцена зазвучаха над Благоевград.

Фестивалът бе открит от Христина Шопова - заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности в общината и кметът на селото Росен Георгиев.

Шопова, коментира, че е изключително важно каквото и да прави човек, то да идва от сърцето му и допълни, че ако през 2015 събитието е създадено с ентусиазъм, то от 2016 вече се превръща в местна традиция.

Кметът на село Дъбрава благодари на общината за подкрепата и поздрави събралите се гости.

От пресцентъра на общината, споделиха, че  "The Brava fest" започна с изненада за всички почитатели на рок музиката, като по повод на събитието благоевградската група "Арсенал" се събра след години, за да изсвири световни класики пред своите фенове.

На сцената се появи и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, който представи своята книга "Кметълски истории". Той също подкрепя проявата и споделя своят личен опит:  "Когато започнах да организирам "Каварна рок фест", никой не вярваше, че ще успея, докато не пристигнаха първите световноизвестни групи. Пожелавам това да се случи и в Благоевград".

Фестивалът бе допълнен с изобразително изкуство - от красиви, нежни цветове върху платната на младия художник Димчо Мицов, които бяха подредени в изложба в кметството на село Дъбрава.

Групите "Future Boogie" и "Black Rose" предизвикаха с появата си на сцената истински фурор сред феновете и повишиха настроението на почитателите си с авторски парчета, както и с изпълнението на известни рок, соул, пънк и фънк изпълнения.

Кулминацията на феста бе запазена за българската група "Уикеда", която с ентусиазма си успя да вдигне на крака всички присъстващи. От групата изпяха едни от най-известните си парчета, сред които "Мариана" и "Обичам", както и много други свои хитове.

Купонът продължи с Dj Pop Core и шеметно караоке , а стотиците фенове и любители на хубавата музика си пожелаха фестивалът да се превърне в международен.

Източник: БТА

   

0 коментарa

Виж още