РАЗКРИТИЕ: Сгащиха Цачева в нарушение! Участва в... (СНИМКА)

РАЗКРИТИЕ: Сгащиха Цачева в нарушение! Участва в... (СНИМКА)

Нов скандал от тази сутрин, обиколи социалната мрежа. В него е уличена кандидат-президента на ГЕРБ- Цецка Цачева. За това посочва бившият вътрешен министър- Богомил Бонев, който публикува извадка от Търговския регистър в социалната мрежа. 

Според извадката  председателят на Народното събрание е съдружник в действаща фирма. При проверка на RNS, се оказва, че думите на Бонев са потвърдени. 

От справката се вижда ясно, че фирмата е „Акцио консулт“ ООД със седалище в гр. Плевен. А предметът на дейност е "консултантски услуги в областта на гражданското и фирмено право, включително и приватизация, рекламна дейност, саниране, конкуренция, организационна дейност и др".

Това, което не става ясно след направеното разкритие е, защо Цачева е съдружник към фирмата, след като е и депутат, при това Председател на Парламента. Според действащите закони на територията на Република България, това нейно членуване е противоконституционно. 

По данни от ТР, съдружниците на „Акцио консулт“ ООД са трима души, сред които и Цецка Дангова Цачева. А в направената извадка се вижда, че съдружничките участват с капитал от по 1000 лв., а третата – с 2000 лв. Припомняме, че това не е първият път, в който Цачева е изловена в нарушение. Преди седмица в социалната мрежа повод за скандал стана нейната диплома, публикувана от партията в тяхната официална страница. Според по-късно направено проучване, обаче, се оказа, че дипломата е фалшива. 

   

0 коментарa

Виж още