Провал! Системата за прием в болниците с пръстов отпечатък извън строя

Провал! Системата за прием в болниците с пръстов отпечатък извън строя

След дългитие презентации и хвалби тази сутрин по медиите, системата за идентификация в болниците спря работа, информират от nova.bg. По данни на специалистите, системата е преустановила временно работа заради претоварване. На професионален език казано, на сървърите е дошла повече информация отколкото може да се обработи за толкова кратко време, oбясняват от Националната здравноосигурителна каса.

Още през нощта системата е дала информация, че е претоварена. Екип от специалисти, отговорни за поддръжката се е заел веднага с проблема. Очаква се до края на работния ден това неудобство да бъде отстранено.

Да припомним, че тази модерна платформа трябваше да стартира още в началото на месец октомври тази година, но понеже не всички лечебни заведение бяха подхотвени, старта се отложи за ноември. Вече трети ден пациентите, чакащи да бъдат приети за лечение в болниците в цялата страна изпитват невероятни затруднения за бъдат регистрирани и да получат полагащото им се внимание и грижи. Опашките са огромни, както и недоволството.

Здравната каса дава статистиката, че вече повече от 300 000 пациенти са успели да се регистрират, отказали се от подобна регистрация са по- малко от 100.

Очакваме подробности!

   

0 коментарa

Виж още