Правителственият "Авиоотряд 28" се включва в мигрантския поток!

Правителственият

Дори правителственият "Авиоотряд 28" ще бъде включен в борба с мигрантите, навлизащи в Европа. Това стана ясно след решение от Европейската агенция за управление на оперативно сътрудничество по външните граници на държавите- членки на ЕС "Фронтекст", пише още БГНЕС. По данни вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова подала писмен отговор към депутатите от опозицията.  

Припомняме, че само преди около месец народните представители проявиха интерес към двата полета на правителственият самолет.Полетите били извършени на 2 май и 3юли тази година. Оказва се, че с полетите на правителствения самолет по маршрут София – остров Лесбос, Гърция е извършено пребазиране на командировани служители на МВР за участие в Съвместна операция “Бърза гранична намеса”, финансирана от „Фронтекс“. 

“Операцията има за цел да подпомогне гръцките власти в провеждането на дейности по изпълнението на споразумението за реадмисия, сключено между ЕС и Република Турция”, уточнява Румяна Бъчварова и подчертава, че разходите по извършените полети са поети от европейската агенция.
 „Фронтекс“ е включила в борбата с мигрантските потоци към Европа дори правителственият “Авиоотряд 28”.
В писмен отговор на транспортния министър Ивайло Московски от края на юли месец се посочваше, че полетът на 02 май 2016 г. е струвал 10 134 лв., средствата за които са били от бюджета на МВР. Идентична е била цената и на полета на 07 юли, допълни Московски. Нито Румяна Бъчварова, нито Ивайло Московски, обаче уточняват в отговорите си с каква авиационна техника са извършени двата полета. “Авиоотряд 28” оперира със самолети “Фалкон” и “Еърбъс'. 

   

0 коментарa

Виж още