Полицаи откриха ниви с марихуана в старозагорско и пазарджишко

Полицаи откриха ниви с марихуана в старозагорско и пазарджишко

Служители на Първо РУ – Стара Загора, на 3 септември /събота/ се натъкнали на ниви със засята марихуана, в гористата местност между село Калояновец, община Стара Загора и АМ „Тракия“.

Насажденията с марихуана били близо в близост до напоителен канал. Двамата задържани са от Стара Загора, инициалите им са: Ж.Д. 29 - годишен и А. Ч. 28-годишна, пише dailypress.bg.

Органите на реда се ги заловили в момента, когато Ж.Д.  се подготвял да полива отглежданите от него 33 стръка марихуана, засадени на специално пригодено пространство в гората. Междувременно растенията са иззети от полицаите, а по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 от НК. Освен това при извършения обиск в мъжът е открито топче суха зелена тревиста маса, приблизително 0,6 г марихуана.

Разследващите са установили, че Ж.Д. е шофирал автомобила след употреба на амфетамин, макар  свидетелството му за право на управление да е отнето. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Първоначално Ж. Д. и А. Ч. са задържани за срок до 24 часа. В по-късният следобед на мъжа е  наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.

При рутинни проверки, служителите от ОДМВР-Пазарджик са задържали други двама младежи, за които разследващите също са имали подозрение, че отглеждат марихуана.

Полицаите от Панагюрище са предприели проверка в местността Сап дере, намираща се между селата Левски и Попинци. Там двамата задържани са отглеждали няколко растения марихуана. Двамата са от град Пазарджик, инициалите им са: Г.Т. - 21-годишен и Д.Ш. 25-годишен.

По време на проверката и огледа, криминалистите открили специални препарати и торове за отглеждането на марихуаната, както и средства за поливане и обработка. Последвали проверки в землището на пазарджишкото село Сбор, където разпределени в шест малки полета също били открити стръкове коноп.

Общо 45 растения канабис са изкоренени, а отделеното наркотично вещество от растенията е близо 14.4 килограма.

Г.Т. и Д.Ш. са задържани, а срещу тях е образувано полицейско производство.

   

0 коментарa

Виж още