Отново родителско безразсъдство застраши детски живот

Отново родителско безразсъдство застраши детски живот

Отново станахме свидетели на поредната родителска жестокост. В студената нощ на 26 септември срещу 27  в храстите на междублоково пространство в кв. „Обеля“, София, е намерено новородено момиченце. Съседите дочули бебешки плач в междублоковата градинка късно през нощта и Петрана Михайлова открила детето голо, оставено на ледената земя между две дървета. Според думите на съседите, майката до последния момент криела бременността си. Тя живеела сама и има още две деца, коментират от btv.

Съкварталците веднага завиват бебето в одеяло и  се обаждат на 112. Намереното новородено е прието в  Клиниката по неонатология в Университетската детска болница в София с хипотермия, но вече е стабилизирано и за него се грижат всички в отделението.

Часове след това, в болницата постъпва жена с масивен кръвоизлив. След преглед е установено, че жената е в това състояние в следствие раждане. Бързо свързват двата случая. От болничното заведение споделят, че жената, на 32 годи, е в сериозен психоемоционален стрес.

При огледа на жилището на майката, следователите са открили ножици, с които най- вероятно е срязана пъпната връв.

Бебето е прието с анемия, затова се е наложило да се направи кръвопреливане. Изследванията са показали и наличие на инфекция, изискваща използването на антибиотици.

Лекарите са оптимисти относно здравето на бебето. То се храни добре, движи се, има добри показатели. Няма да има отклонения в развитието.

Казват, че не е престояло дълго време навън щом бързо се е върнало в нормалните граници на температурата.

Мнозина се чудят как може една майка да постъпи така с детето си. Репортер разговаря с бащата на по- малкото дете на майката, който увери, че ако е знаел по- рано е щял да „вземе мерки“, каквото и да означава това.

Социалните са се заели със случая и се търсят варианти на бебето да се осигурят нормални условия за живот. Другите две деца също ще бъдат взети и настанени в приемни семейства, ако бащите не могат да се грижат за тях.

   

0 коментарa

Виж още