Оставане в ареста на хванат с дрога в Старозагорско

Оставане в ареста на хванат с дрога в Старозагорско

 

Районната прокуратура на град Стара Загора постави постоянна мярка „задържане под стража” на 31-годишния елховец Х.К, който е подсъдим по криминално производство. На 28 срещу 28 август тази година е заловен в село Хан Аспарухово, общината Стара Загора, за притежание на дрога от вида на метамфетамините. Според Наказателния Кодекс на Република България той подлежи на наказание за притежание на забранени субстанции. Когато органите на реда провели операция срещу наркоразпространителите, те уловили и проверили лицето Х.К. в село Хан Аспарухово, Старозагорско. В себе си хванатият имал дрога и това довело до претърсване на жилището на Х.К. В него полицаите извършили своите процесуално-следствени дейности и открили нова порция наркотици. Те били тествани на място и реагирали на метамфетамин. Дрогата била иззета, а лицето Х.К. е арестувано за притежание на забранени от закона химически субтанции. В регистрите на полицията Х.К. се появява често като е осъждан за редица престъпления с умисъл. Част от осъжданията му са свързани с притежание и разпространение на дрога.

Старозагорският районен съд е решил въз основа на доказателствата по делото, че има вероятност Х.К., обвинен за притежание на метамфетамин, да направи опит да се укрие от правосъдието в качеството си на обвиняем по дело. Наред с това той може да извърши друго престъпление, ако не е в ареста. Поради тези две съображения, старозагорският съд е излязъл с постановление лицето Х.К., съдено за притежание на наркотични вещества, да бъде поставено под мярка неотклонение „задържане под стража”. Чрез строгата мярка ще се осигури безопасността на обществото и ще се пресече възможността Х.К да избегне справедливото правосъдие, което му се полага заради престъплението.

Припомняме, че наскоро в Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас беше извършена акция срещу наркоразпространителите, в която дейно участие взе ОДМВР – град Стара Загора. Стара Загора е една от областите в България, която показва високи резултати при откриване и залавяне на наркоразпространители.

   

0 коментарa

Виж още