Най- модерният 25 метров басейн в България вече е готов

Най- модерният 25 метров басейн в България вече е готов

Стара Загора вече притежава най- модерния и хубав 25 метров басейн в страната. С това може да се похвали всеки заралия след като официално бе потвърден края на целогодишния ремонт на басейна в града, за което информира nbp.bg.

На тържественото откриване се очаква да присъства Таня Богомилова. Запознати твърдят, че все още няма определена точна дата за това събитие, тъй като все още се чака водата в съоръжението да достигне желаните 26- 27 градуса.

Наличието на този басейн дава възможност на Стара Загора да бъде домакин на републикански състезания и международни турнири. От СКП „Траяна“ са предложили международният турнир „Руси Русев“ да се присъедини към спортния календар на БФП като бъде проведен с електронно измерване и да бъде квалификация за държавното първенство.

Очаква се следващата година Стара Загора да е домакин на поне едно държавно първенство. От СКП „Траяна“ казват, че имат множество идеи за редица турнири за всякакви възрасти, включително и за студентско първенство по плуване. Тези състезания ще допринесат до голяма степен за превръщането на Стара Загора в европейски град на спорта.

Жителите на града са безкрайно благодарни за инициативата за ремонта на басейна на кмета Живко Тодоров.

Припомняме, че ремонтът бе започнат през 2015 г. като средствата за него бяха осигурени от програмата „ Джесика“. Първоначално бяха предвидени 2 милиона лв. за ремонта. Тъй като бе разкрит сериозен проблем с конструкцията , срокът за приключването на ремонтните дейности бе удължен.

Според запознати цената на този ремонт ще достигне 2 760 милиона лв. след включването на допълните разходи за оборудване. Съоръжението се подготвя за доклада на  ДНСК за назначаване на държавна приемателна комисия и за подписването на акт 16, след което ще бъде издадено разрешение за използването на басейна, информира зам.- кметът инж. Янчо Калоянов.  

   

0 коментарa

Виж още