Най-възрастният жив човек на Земята е индонезиец

Най-възрастният жив човек на Земята е индонезиец

 

Най-възрастният човек на земята е индонезиец. Той се нарича Мба Гото и съвсем наскоро властите в Индонезия му признаха документите за самоличност, утвърждаващи, че той е на 145 години, информира Индипендънт.

Гото излиза на бял свят на 31 декември 1870 години в Индонезия. Оттогава насам той е погребал десетте си братя и сестри, четирите си съпруги и всичките си деца. Неговото желание е смъртта да го прибере по-скоро като заявява, че очаква своята кончина от началото на 90-те години на миналия век. Сякаш за да предизвика съдбата той си е направил надгробна плоча, но смъртта така и не го прибира, въпреки неговата почти мечта да издъхне възможно най-скоро. Последните месеци са особено мъчителни за 145 годишния старец и хората, които се грижат за него. Той вече не може да се храни и къпе сам, защото е изгубил всякакви сили. Единственото нещо, което може да прави е да слуша радио, а заради влошеното си зрение не може да гледа телевизия. Запитан как се постига дълголетие като неговото, Гото отвръща, че е нужно търпение. Световният рекорд на Гинес за дълголетие в момента се държи от Жан Калман, французойка, доживяла до 122 години. Ако обаче специалистите от Гинес потвърдят автентичността на документите на Мба Гото, той ще влезе в Книгата на рекордите. Ако обаче се окаже, че документите са подправени умишлено, за да влезе Индонезия в аналите на Гинес рекордите, дълголетието на Гото няма да бъде признато в международен мащаб. Но надали това интересува крайно възрастният човек, който мечтае най-сетне смъртта да го отнесе и да прекрати земните му мъки, продължаващи твърде дълго според неговите думи.

Едни от най-дълголетните хора се намират в Азия. Доказано е, че азиатската раса остарява по-бавно от бялата и негроидната. Но както се вижда от настоящия рекорд на Жан Калман, това не важи в частните случаи, когато възрастта на човека надминава най-смелите предположения.

   

0 коментарa

Виж още