НАГЛО! Отварят нов бежански лагер в Русе! Хората...

НАГЛО! Отварят нов бежански лагер в Русе! Хората...

Стана ясно, че в Русе се организира протест срещу изграждането на емигрантски лагер там. Протестът  е насрочен за 29. О9. 2016, а мястото е пред Общината в Русе. Призивът е направен от Мирослав Станчев, който се е погрижил всичко да протече по законовите разпоредби. Подал е уведомление в Общината за провеждането на протеста. Упоменал е, че бъдат използвани плакати и озвучаване.

За да може да бъде направена и подписка, е организирал присъствие пред Съдебната палата пт 10 сутринта до 10 вечерта от 24 до 29 септември. Там всеки желаещ ще може да приложи своя подпис в подкрепа на протеста.

Станчев е категоричен, че както в София и Хасково не искат мигранти, така и Русе не желае да се разваля мира в града.

За тези планове на властта се спомена преди повече от седмица, когато Любомир Владимиров от „Атака“ споделя за получените запитвания от Русе относно думи на вътрешния министър Румяна Бъчварова, издаващи целта им да бъдат създадени още поне 5 бежански цетъра в страната.

Когато през 2014 година за пръв път се появи тази идея на МВР, край Русе да бъде създаден бежански център, русенци дадоха твърд отпор. Направиха подписка с 6000 подписа и обявиха готовност гражданско неподчинение. Не липсваха и протести.

Освен призива, в социалната мрежа е пусната и петиция на същата тема. Коментарите, поместени под призива за протест, показват, че хората са решени на всичко, само д ане бъде допуснато изграждането на подобен център. Важно е и уточнението, че русенци не желят техния притест да се свързва с която и да е политическа партия.

Миналата седмица се проведе ожесточен протест в „Овча купел“ София, където от месеци хората търпят терора на мигрантите. Жителите на квартала споделят, че се страхуват да се движат сами и след смрачаване. Нормално ли е в 21 век да живеем като в джунглата?

Хората с основание се питат докога ще сме държавата, която ще приютява хора, които след това извършват престъпления срещу човечеството.

   

0 коментарa

Виж още