МВР спипа две наркобанди в Слънчев бряг!

МВР спипа две наркобанди в Слънчев бряг!

Спипани са две организирани престъпни групи за разпространение на наркотици в района на Слънчев бряг.

"Бяха изведени две основни заплахи, свързани с наркоразпространението на територията на Слънчев бряг. Едната беше ситуирана в Поморие, другата беше софийска наркогрупа, която живееше и осъществяваше престъпна дейност в Слънчев бряг," обясни на брифинг в сградата на специализираните прокуратури главният секретар на МВР Георги Костов.

„След 8 юни и стрелбата срещу Димитър Желязков, бяха повдигнати проблеми, свързани с криминогенната обстановка в Слънчев бряг. Приехме, че тези проблеми са факт и цялата държава прояви воля и желание към неутрализацията и извеждане на заплахите, породили тези проблеми, така че този курортен комплекс да бъде едно по-сигурно място за престой на туристите", обясни той.Главният секретар на МВР вметна, че на 22 юли се е състояла реализация по първата група – наЛюбо Мазния от Поморие. По тази група в четвъртък вечер е била направена втора реализация. Двама човека са били арестувани в землището на село Каменар в модифицираната канабисова плантация в момент на добив. 

По обяснениятта му единият от задържаните е познато лице от контингента на Поморие – т. нар.Барбарон, виновник за побой над журналист в Поморие. 

„За втората група бе проведена реализация в петък, като процесуално-следствените действия продължиха и в събота и неделя. Това е групата на Иван Слънцето. Задържани са 7 лица, иззети са и множество наркотични вещества. За тази група, можем да кажем, че е групата приоритетно осъществявала наркоразпространението на територията на „Какао бийч“, каза още Георги Костов.

   

0 коментарa

Виж още