Лютви Местан: Кандидатурата на Цачева има пълната подкрепа на партия ДОСТ!

Лютви Местан: Кандидатурата на Цачева има пълната подкрепа на партия ДОСТ!

Не за първи път лидерът на ДОСТ - Лютви Местан, демонстрира своето предпочитание към партия ГЕРБ. Добрият тон между двете партии е нескрита тайна още от 2014-та година, когато на посещение в Кърджали премиерът Бойко Борисов и Местан изпиха по чаша кафе пред очите на десетки медии. 

Днес Местан за пореден път доказа своите лични предпочитания към кандидатът на ГЕРБ за президент - Цецка Цачева. От изпълнителният съвет на партия ДОСТ обявиха, че на предстоящите избори те ще подкрепят кандидатурата на ГЕРБ. 

Решението бе обявено лично от лидерът на партията Лютви Местан на извънредна пресконференция в Народното събрание.  

"Даваме своята непоискана и ако се наложи отказана подкрепа за кандидата на ГЕРБ." Пред медии той уточни, че решението по никакъв начин не е взето заради договорка от страна на ГЕРБ. Новосформиралата се партия на Местан категорично отхвърли всякаква подкрепа за когото и да било от лявите кандидати. По думите на Местан, изборът бил между кандидатът на ГЕРБ- Цецка Цачева и издигнатият от Реформаторския блок за такъв- Трайчо Трайков.  

"Избрахме да подкрепим Цачева, а не Трайков, защото той е представител на коалиция, която носи историческа вина за вкарването на българските националисти в парламентарното мнозинство", с тези думи аргументира решението си Лютви Местан.

По думите му, той очаквал от Трайков да се разграничи от позицията на Радан Кънев по повод изборите в Турция, които трябвало да бъдат забранени. 

"За нас президентските избори не са приоритет, приоритет са следващите парламентарни", уточни Местан. 

 

   

0 коментарa

Виж още