Има ли оцелели след бразилската самолетна катастрофа?

Има ли оцелели след бразилската самолетна катастрофа?

Самолетът, превозващ бразилския футболен отбор Чапекоензе, се е разбил в Колумбия. Поне шест от всичките 81 пътници на борда са оцелели, според сведенията.

RT съобщи, че шест души са оцелели след катастрофата, позовавайки се на информация от международното летище Хосе Мария Кордова в Рионегро, където е трябвало да кацне самолета. Други доклади казват, че има 10 оцелели.

Алън Ръсел, защитник на Чапекоензе, е оцелял при катастрофата и е откаран в близката болница, според  Радио Колумбия.

Съобщава се за смъртни случаи, но не се споменават точни цифри.

Командирът на пожарната команда в  Ла Унион споменава за най-малко 10ранени и евакуирани от мястото на инцидента.

Прессъобщение на авиационни власти казва, че самолетът вероятно се е разбил заради повреда в електрическата инсталация.

Самолетът, който е собственост на венецуелската авиокомпания Ламия, според съобщенията е превозвал на борда 72 пътници и девет члена на екипажа.

Органите на гражданското въздухоплаване в страната се създали единен команден пункт на летището, съобщава Ел Универсо.

Кметът на близкия град Меделин заяви, че болничната мрежа в града е била предупредена и служители от Министерството на бедствията и от администрация за управление на риска са били изпратени на мястото на инцидента.

Достъпът до мястото на катастрофата е само по суша заради специфичните метеорологични условия в момента на летището, пише в Twitter.

Отборът е пътувал, за да се включи във финала на първенството за Купата на Южна Америка. Чапекоензе е трябвало да играят срещу Атлетико Национал в Колумбия в 6:45 часа местно време в сряда, на стадион Атанасио Герардо в Меделин.

След като научава за катастрофата, Южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ обяви, че футболният турнир е отменен.

   

0 коментарa

Виж още