ИЗВЪНРЕДНО! България затваря границата!

ИЗВЪНРЕДНО! България затваря границата!

Военният министър Николай Ненчев заяви в Благоевград, че ако е необходимо ще затворим границата. Според него в момента не се отчита някакво повишаване на бежанската вълна, но беше категоричен, че с МВР и Гранична полиция си сътрудничат изключително добре, писа Блиц.

Министър Ненчев увери, че до момента се справяме чудесно с охраната на границата, не само с българската, но и с европейската.

Ненечев не разкри подробности за броя на военните, охраняващи границата, но заяви категорично отново готовността да бъдат призовани поне още 2 000 военнослужещи в случай на спешна нужда от допълнителни охранителни сили.

Министърът заяви съвсем отговорно, че ако се наложи границите на страната, ще бъдат запечатани. В никакъв случай няма да се разрешава границата да се преминава кой където иска.

Важен въпрос, на който се спря Ненчев, бе това, че се прави максималното да бъдат подобрени условията за работа на границата. Има увеличение на плащането за извънреден труд с 200лв. Има изпратени  медицински лица по границата, за да могат да реагират моментално при необходимост. Помислено е за допълнителни дрехи за военните по границата, очаква се и доставката на фургони.

Министър Ненчев сподели, че няма надежда скоро да има някакво облекчение по отношение на бежанската криза, визирайки случващото се в момента в Сирия и Афганистан.

   

0 коментарa

Виж още