Ивайло Калфин: Депутатите незабавно трябва да гласуват наново броя на избирателните секции в чужбина

Ивайло Калфин: Депутатите незабавно трябва да гласуват наново броя на избирателните секции в чужбина

Ивайло Калфин, кандидат за президент на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“, настоя пред медиите в петък в Пловдив броя на избирателните секции в чужбина да бъде увеличен. Той изрази увереност, че депутатите ще проявят достатъчно разум, за да се съберат и да  прегласуват боря на секциите. Саботирането на работата на Парламента не прави чест на никого.

Според него е изключително важно да се обсъди и прегласува Изборния закон и да направи така, че всички българи в чужбина да  успеят да дадат своя глас. Хората трябва да бъдат наясно и каква е ролята на квадратчето „не одобрявам никого“. Не трябва да се крие от избирателите последствията, до които води използването на тази опция.

След снощната буря, която се разрази в редиците на двете парламентарни групи ГЕРБ и Реформаторите, във вторник ще има заседание на парламента и дори е готов и дневния ред.

Тогава ще разберем със сигурност ще се разцепи ли  управляващото мнозинство, ще остане ли мнозинство и въобще какво ще се случи.

Ясно е, че депутатите нямат търпения да излязат в поредната си ваканция, но не е редно това да става за сметка на данъкоплатците, както не е редно да оставят нерешени важни проблеми, изискващи незабавни решения.

Във вторник ще бъде „ден разделен“, каза премиера. Несъмнено това, което се случи през изминалата седмица в парламента, не прави чест на никоя от партиите.

   

0 коментарa

Виж още