Ето кои са най - уязвимите на атаки от комари!

Ето кои са най - уязвимите на атаки от комари!

Чудили ли сте се някога дали комарите хапят всичко наред или подбират своите жертви? Ако да, то честито сега ще разберете отговора на този въпрос. Комарите ПОДБИРАТ своите жертви, като дори има цели 5 категории, ако попадате в някоя от тях, то вие сте лакомство за комарите.

 

1.         Кръвна група!

Най – сладката кръв за комарите е нулевата, така че ако сте нулева кръвна група, то вие сте много по - уязвими на атаки от комар от да речем кръвна група, А, която пък най – малко се нрави на кръвопийците.

 

2.         Спорт!

Ако сте от спортуващите това ви прави истинско лакомство за комарите, тъй като при спорт тялото ви отделя повече пот и е с по – висока температура.

 

3.         Въглероден диоксид!

Комарите обожават въглеродния диоксид, затова бременните са в пъти повече хапани от комари, тъй като те издишват 21% повече въглероден диоксид от останалите хора.

 

4.         Газирани напитки!

Ако сте любители на газирани напитки пазете се. Комарите надушват от далеч кръвта на хората и ако сте пили газирано със сигурност ще ви нападнат.

 

5.         Цвят на облеклото!

Комарите се привличат и от цвета на дрехите, с които сте облечени. Избягвайте цветове, като тъмносиньо, черно и червено.

Източник: БЛИЦ

   

0 коментарa

Виж още