Ето кои са 4-те най-добри разузнавателни служби

Ето кои са 4-те най-добри разузнавателни служби

Почти всяка държава притежава разузнавателна агенция, помагаща да се защитават националните интереси. Великите сили влагат милиони в службите си и хората, работещи в тях. Вижте и кои са 4-те най-добри такива служби в света.

БНД (Бундеснахрихтендинст или Федерална информационна служба) - Германия
Създадена неофициално през 1946 г. и официално през 1956 г., разузнаването днес се състои от осем отдела и извършва оперативна дейност, електронно и сателитно разузнаване и обработка на информация от открити източници.
Счита се заедна от най-добре разработените разузнавателни централи в света. Притежава модерна техника и широка мрежа от информатори. 

ФСБ - Федерална служба за сигурност в Русия
Федерална служба за сигурност на Руската федерация е национална служба за сигурност в Русия и правоприемник на КГБ.
Нейната главна квартира се намира на Лубянски площад, Москва. 
Създадена е през 1995 г., нейните първи мисии са борбата с тероризма и защита на целостта на Руската федерация. Има 250 хиляди агенти, работещи под прикритие в страната и чужбина.

Секретна разузнавателна служба, известна още като MИ-6, във Великобритания
МИ-6 е службата за външно разузнаване на Великобритания.
До приемането на британския Закон за разузнавателната служба през 1994 г. няма нормативна уредба за съществуването и дейността си. 
Секретността на много от участниците в тези събития е запазена и до днес. Прочута е с добрите си агенти под прикритие в различни организации.

България разполага с Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР)
ДАР е служба за сигурност, която придобива, обработва, анализира и предоставя на държавното ръководство разузнавателна информация, оценки, анализи и прогнози, във връзка с националната сигурност, интересите и приоритетите на Република България. 
Държавната агенция има право на агенти под прикритие и специални разузнавателни средства,според функциониращия на този етап закон.

   

0 коментарa

Виж още