Ето какви са в действителност съставките на популярният течен шоколад Нутела

Ето какви са в действителност съставките на популярният течен шоколад Нутела

Със сигурност истинското съдържание на любимият на милиони хора по света течен шоколад Нутела, не изглеждат толкова апетитно, колкото си мислите.

Нутела е най-популярният лешников течен шоколад.

Течният шоколад Нутела се сблъска с куп неприятности, след като стана ясно, че една от неговите най-важни съставки, палмовото масло, може в действителност да предизвика рак.

Следващият път, преди да си купите течен шоколад, вероятно сериозно ще се замислите.

Създателите на продукта, Фереро, отвърнаха на заявленията и подчертаха, че течният шоколад Нутела е безопасен. В медийното пространство се появи нова снимка, която показва какво в действителност има в шоколада.

Доброволци решили да изследват течният шоколад Нутела и да направят нещо като разбор на неговите съставки.

Те твърди, са останали шокирани от количеството на използваната за направата му захар. На снимката ясно се вижда, че захарта е приблизително около една третам от съдържанието.

Ето от какво е направен течният шоколад Нутела.

Това изображение, качено в социалната мрежа Reddit, беше "пресподелено" над 28 000 пъти.

Изследователят направил сензационното разкритие коментира: "Притеснително е, че за направата на шоколада е необходима толкова много захар.".

Всъщност течният шоколад Нутела, се състои от повече от 50% захар. Официалният уеб сайт описва, че съдържанието на захар е 56,8 грама на 100g, или 56,8%. Другите съставки включват обезмаслено мляко на прах, лешници, какао на прах и така обсъжданото палмово масло.

Говорител на Нутела, заяви: "Ние не можем да разкрием пълните съотношения на съставките на течният шоколад Нутела, тъй като нашата рецепта е уникална и ние искаме да я запазим в тайна. Етикета на продукта осигурява проста и ясна хранителна информация за една петнайста част,  две препълнени чаени лъжички, или казано другояче за 100g. от продукта. Съставките са изброени на уеб сайта ни.“. Те добавиха още, че: "Едно от основните хранителни вярвания на компанията Фереро е, че малките размери на порциите дават възможност на хората да се насладят на любимите си храни в умерени количества.“.

Някои бяха шокирани от количеството на захарта съдържаща се в шоколада.

"Етикетирането на всички наши продукти дава възможност на потребителите да направят информиран избор и помага да се гарантира, че Течен шоколад Нутела може да се ползва като част от една балансирана диета." 

При някои от любителите на шоколадовото изкушение, снимката със съставките е предизвикала отвращение, но за други новата информация няма да им попречи да продължат да консумират десерта.

Потребител на Reddit коментира, че: "Имам чувството, че тази снимка, първоначално е била направена, за да покаже колко опасности крие шоколада за вас, но лично мен, съдържанието на течният шоколад Нутела, няма да ми попречи, а напротив, ще продължавам да го ям с лъжицата."

Тайната на здравето, все пак е в умерените количества, а не в пълното лишение!

 

   

0 коментарa

Виж още