Естетична медицина за естетична визия

Естетична медицина за естетична визия

Мисията на всяка дама е да излъчва вътрешна и външна красота. Когато се има предвид здравето, грижата за външния вид не е обикновена проява на суета, а чиста форма на себеуважение. Начинът на живот е решаващ, за това как ще се чувстваме и изглеждаме.

За да сме жизнени и привлекателни трябва съзнателно да откликваме на потребностите на организма. При всички положения - храненето играе решаваща роля. Старайте се да редуцирате тежките и мазни храни, за сметка на свежите продукти, богати на витамини и антиоксиданти. Различните сезони предоставят различни плодове, зеленчуци и билки, които могат да се впишат чудесно в балансиран хранителен режим.

Съществуват разнообразни диети и детокс програми, които помагат на тялото да се пречисти и зареди с енергия. Редовната хидратация с подходящи течности също се бори успешно с токсините.

Движението е друг ключов фактор за хармонизиране на красота и здраве. Физическата активност е винаги препоръчителна. Не всеки може да си позволи интензивни и продължителни тренировки, но дори обикновените разходки на свеж въздух могат да свършат чудеса. Старайте се да прекарвате време сред природата. Въвличайте се в занимания на открито, за да повишите тонуса и прилива на положителни емоции.

Натуралните методи за разкрасяване и подмладяване са познати още от древността. Ето и няколко домашни маски за поддръжка на различни типове кожа:

Маска от кисело мляко, портокал и алое вера за мазна кожа: Комбинирайте 1 супена лъжица кисело мляко с 2 супени лъжици сок от портокал и 1 супена лъжица сок от алое вера. Разбъркайте хубаво, след което разпределете сместа по лицето. Тя трябва да престои около 10 минути. Когато изтекат изплакнете лицето си с топла вода.

Маска от морков и кокосово масло за суха кожа: Измийте един морков, настържете го на ренде, поставете го в купа и го смачкайте. Към него добавете 1 супена лъжица органично кокосово масло и малко топла вода. Размесете съставките и поставете получената маска на лицето си. Оставете я да престои за около 10 минути, след което измийте с топла вода.

Маска с мед, хума и лимон против бръчки: Разбъркайте 2 супени лъжици мед (натурален) с 1 супена лъжица хума и 2 супени лъжици лимонов сок. Нанесете плътен слой от получената смес върху лицето си, и я оставете да действа около 20 минути. След това отмийте всичко с минерална вода.

Универсална маска за лице с тиква: Тиквата помага за изглаждането на кожата и изравняването на нейния тон. Останалите съставки благоприятстват хидратацията и ексфолиацията на лицето. Ароматът, който оставя маската също е чудесен.

Необходими съставки

½ чаша тиквено пюре

2 с л мед (натурален)

2 с л кафява захар

2 с л бадемово масло

Начин на приготвяне

Разбъркайте всички съставки добре и ги поставете в купа или кутийка. Съхранявайте ги херметически затворени в хладилник 3 седмици преди употреба. Когато маската е готова, внимателно я разпределете по всички части на лицето си. Оставете я да действа за 15 минути, след това отмийте с топла вода и подсушете лицето с кърпа.

Ако смятате, че имате нужда от външна намеса, за да коригирате нещо по себе си, премислете възможните опции. Хирургическите интервенции отдавна отстъпват пред иновативните подходи на естетичната медицина. Те са значително по-щадящи, достъпни и съвременни. Прогрес в употребата на неинвазивните методи прави оборудването на BTL. Компанията разполага с широка гама уреди, които постигат уникални резултати в грижата за красотата и здравето.

В наши дни се появяват все повече варианти за постигане на неотразима визия. Най-добрите са тези, които търсят не само визуален ефект, но и баланс и хармония за организма.

   

0 коментарa

Виж още