ЕКШЪН се разигра тази нощ в Галиче

ЕКШЪН се разигра тази нощ в Галиче

Среднощен екшън включващ преследване и стрелба се разигра отново в село Галиче. Насилие е било оказано срещу семейството на кмета Ценко Чоков, който още е следствен и е в ареста.
Чоков, неговият син Мартин и още шестима от селото са обвинени за участие в организирана престъпна група за заплахи, закани, отвличания, рекет, лихварство и побой нанасяне на средни телесни повреди. 

През нощта в събота срещу неделя автомобил на охранителната фирма, наета от семейството на Чоков да пази имотите му, бил нападнат от четирима маскирани мъже, въоръжени с бухалки. 

Нападението е заснето от охранителни камери. През това време местният патрул от двама полицаи вижда какво се случва и започва преследване. Полицаите произвеждат няколко предупредителни изстрели във въздуха, а маскираните се разбягват. Към момента на нападението обаче няма задържани. 

Същата вечер автомобилът на охранителите, наети от сем. Чокови, е нападнат с тръби и камъни – при заведение на един от основните противници и съперници за кметския стол на Ценко Чоков – Веселин Попов – Лунгара. 

"Охранителите, връщайки се от един от обектите, минават покрай заведението на Веселин Попов, а той и синът му стават и започват да нахъсват другите около тях, които започват да замерят колата с камъни и да ги обиждат. Хората дойдоха у нас да кажат, че са притеснени да не се случи нещо през нощта”, съобщи съпругата на Ценко Чоков. 

Тя добави, че малко по-късно, докато чакали да пристигнат полицаи от Бяла Слатина, пред дома им пристигнал и самият Веселин Попов с колата си. „Когато го попитах кого търси по това време, той започна да псува: Да ти е*а майката, боклук, кръв ще повръщаш. Ще те убия, ти си много нагла. Аз съм господ и не ме е страх от нищо”. 

След поредния инцидент, полицейското присъствие в село Галиче отново е засилено. По случая са образувани две досъдебни производства – за заплахите срещу семейството на Чоков и за нападението над охранителната кола. 

Вчера заведението на Веселин Попов бе затворено. 

   

0 коментарa

Виж още