Внимание! Сериозен вирус върлува из цялата страна!

Внимание! Сериозен вирус върлува из цялата страна!

Опасен вирус е плъзнал из цялата страна. Само в Пловдив заразата разболява стотици граждани и то всеки ден. Бактерията се предава бързо по въздушно-капков път. Най-вероятно става въпрос за нов и все още неизолиран ентеровирус, обясниха от Сдружението на общопрактикуващите лекари, съобщават запознати източници. Болните хора са най-много в детските градини в града под тепетата. Основно деца и младежи са засегнати от сериозният вирус.
 
Лекарите са крайно разтревожени и уведомяват, че срещу вирусите ваксина няма. Дори миенето на ръце със сапум,нямало да помогне по никакъв начин,както би трябвало да се случи в подобна ситуация. Инфекцията е много по-опасна от обикновения грип,който често се наблюдава по това време на годината. Медицинските лица не препоръчват да се взимат прибързано антибиотици, нито да се прибягва до самолечение,защото така нещата могат да се влошат.
 
Експертите обаче, отправят призив към всички да вземат превантивните мерки да не се умаловажават дори първите симптоми на неразположние. Болните с усложнения от вируса до този момент не са постъпвали в Инфекциозната клиника в Пловдив. Единият от вариантите за възникване на опасния вирус е прекално рязката промяна на времето.


 

   

0 коментарa

Виж още