Вижте как Казанлък отбеляза 22-ри септември!

Вижте как Казанлък отбеляза 22-ри септември!

На 22 – ри септември община Казанлък отбеляза тържествено 108-та годишнина от обявяването на независимостта на България. Тържеството по случай празника се проведе на централния площад „Светополис“ до емблематичната „Лъвова чешма“.

 

Празникът започна с провеждането на първото щафетно бягане за купа „Независимост“, то бе организирано от община Казанлък. В надпреварата участие взеха ученици от 7 училища от общината и клубът по спортна гимнастика „Пандарева“.

 

 

Регионален клуб „23 Шипченски пехотен полк“ към Национално дружество „Традиция“, пък осигури почетен караул на паметното място за жителите на Казанлък – Лъвовата чешма.

 

На тържествата присъстваха и представители на ръководството от общината, част от общинските съветници, патриоти и родолюбиви граждани. Освен това за втора поредна година знамената на патриотичните организации и училищата бяха осветени по идея на кмета на общината – Галина Стоянова.

 

С песни и танци в програмата се включи и ансамбъл „Искра“, които забавляваха всички присъстващи на площада.

 

В речта си за празника доктор Момчил Маринов – директорът на музей „Искра“ отбеляза, че датата 22 - ри септември е доказателство, че народът ни е държавно - творчески, а малко нации по света могат да се похвалят с подобно нещо.

   

0 коментарa

Виж още