В Стара Загора приеха нова Регионална програма за обучение и заетост

В Стара Загора приеха нова Регионална програма за обучение и заетост

Днес в Областната администрация в град Стара Загора се проведе заседание на Постоянната комисия по заетостта към Областния съвет за развитие. 


Председател на комисията е областния управител на града - инж. Георги Ранов.
В заседанието се включиха и зам. областният управител на Стара Загора - Христо Чаушев, както и представители от Бюрата по труда в областта, на синдикалните организации и на общините, както и работодателски организации.

Членовете на Съвета присъстващи на заседанието, приеха с пълно мнозинство Регионалната програма за обучение и заетост в Стара Загора, разработена в изпълнение на Закона за насърчаване на заетостта.

В програмата са предвидени, в областта за срок от 5 месеца, да бъдат разкрити 86 нови работни места. За да бъде реализирана програмата, са заделени средства на обща стойност 205 875 лв. 

Новоназначените по програмата ще получават за извършеният труд минимална работна заплата.
 
Във всяка една от 11-те общини на област Стара Загора, работещите ще извършват дейности, свързани предимно с хигиенизирането, с комунално-битовото обслужване, с ежедневната поддръжка и охраната на обществените сгради и на гробищните паркове разположени на територията на цялата област. 

   

0 коментарa

Виж още