Берое завърши на първо място в група „А“ на Балканската лига!

Берое завърши на първо място в група „А“ на Балканската лига!

Берое взе реванш срещу македонския тим „КК Куманово“, в мач от първата фаза на Балканската лига, като го разгроми пред собствена публика с резултат 91:70. Това бе 11 – ти пореден успех за заралии, а разликата се оказа достатъчна, за да може момчетата на Любомир Минчев да оглавят група „А“.

„Зелено - белите“ започнаха силно срещата и поеха инициативата от самото начало. Въпреки че, поведоха с 19:9, гостите не се предадоха и успяха да намалят преднината на старозагорци. И така резултатът в края на първата част бе 23:19 в полза на Берое.

Благодарение на добрата си концентрация в атака и перфектната защита на Аарън Джоунс, заралии доведоха резултата до 47:36 в тяхна полза. А в третата част почти не оставиха шанс на гостите от Македония за нещо смислено в атака и приключиха частта при резултат 68:51

В началото на четвъртата част Тенчо Тенчев и Тихомир Желев дадоха допълнителен аванс от 21 точки на домакините, което допълнително ги успокои и им позволи да не допускат изненади до края на срещата.

Втората фаза на Балканската лига продължава през следващата седмица. В нея съперници на „зелено - белите“ ще бъдат отборите, които са завършили на второ и трето място в група „В“, както и завършилият на четвърто място отбор от група „А“.

   

0 коментарa

Виж още