Бежанци се удавиха в река Дунав!

Бежанци се удавиха в река Дунав!

Шестима бежанци се удавиха в река Дунав в района на град Лом. Трагедията се разиграла на 8-ми септември, но полицията едва сега съобщава за случилото се.

В лодката, с която са пътували бежанците и каналджиите е имало общо десет човека. Като Каналджиите са имали за цел да ги превозят от България до Румъния и от там към западните части на стария континент. За сега са намерени телата на двама души. Повечето от бежанците са от иракски произход, като главно са били жени и деца. Шестима от тях са потънал в реката, а останалите се издирват.

Източници на родните медии твърдят, че в четвъртък две лодки с мигранти са потеглили от българския бряг. След като обаче измина  новината път едната от лодките е обърнала, като все още няма данни каква е била причината това да се случи. Част от мигрантите успели да се спасят като доплували до остров Добрина, но друга част потънали в реката.

Това, че именно през северозападната част на България са опитали да прекарат бежанци въобще не би трябвало да изненада, когото и да било. Тъй като именно от там минават някой от най - важните пътища за прекарване на мигранти.

   

0 коментарa

Виж още