9 коли изгоряха при пожар в столицата

9 коли изгоряха при пожар в столицата

Огромен пожар се разрази в софийският квартал „Младост”. Тази сутрин в ранните часове, 9 пътнически автобуса пламнаха като факли на паркинга пред киното на околовръстният път на София. Автобусите са собственост на частна фирма.

Сигналът за палежа е подаден около 5.30 часа сутринта. Пострадали при инцидента няма.

От МВР все още извършват експертиза по случаят и не мога да дадат категоричен отговор относно причината и мотивът за палежа. Очевидци живущи в близост до злополуката споделят, че рано сутринта в небето се е появил гъст пушек, което не се било случвало до тогава.

Охранителят, който е бил на смяна през нощта, потвърждава че деветте коли, паркирани една до друга, са горели едновременно, което няма как да е случайно съвпадение. Охраната на съседният обект сподели, че малко след като избухнали пламъците са се чули силни взривове.

Собственикът на автобусите заяви, че към момента не е получавал заплаха от извършителите на деянието, не дължал и пари на никого и дори не може да предположи защо са му причинили това. Младен Маринов директор на СДВР, след разговор със собственика потвърди, че към настоящият момент не е имало конфликти между собственика и конкуренцията му в столицата.

Собственикът на микробусите се занимава с напълно легален бизнес, прави случайни превози. Често от учебните заведения са търсили помощта му за да превозва децата. Като всеки занимаващ се с частен бизнес в България и на него му се налагало да работи извънредно и когато някой му се обаждал за да пита за превоз, той го извършвал.

На мястото на пожара са изпратени два екипа, които часове наред са се борили с огнената стихия. На паркинга е имало паркирани и други частни автомобили, но нито един от тях не е бил засегнат от пламъците, което потвърждава версията на полицията за умишлен палеж.

   

0 коментарa

Виж още