ШОКИРАЩО - ИДИЛ обявява война на ФИФА ?!

ШОКИРАЩО - ИДИЛ обявява война на ФИФА ?!

Ислямска държава е съобщава, че футболните рефери са извън Шериата, защото те прилагат правилата на ФИФА ,в нарушение на заповедите на Аллах".
Базираната във Великобритания Сирийската обсерватория по правата на човека (SOHR) заявиха,  лидерите на групировката са  изготвили списък с правила - как  играчите, срещу които е имало нарушение, могат да се компенсират от съперника си по законите на шериата.
Наблюдатели съобщиха, че така наречената Ислямска държава отхвърли международните футболни правила. 
Местни източници на SOHR казаха, че футболните рефери ще бъдат забранени, защото в техните решения "не се отсъжда  според онова, което Аллах е разкрил" и са "нарушение на заповедите на Аллах и Сунната".
Ислямска държава състави и нова система за отсъждане, която се позовава на законите на Шериата и срещу всяко нарушение или посегателство, пострадалият има право на отмъщение.
Настоящата забраната бе оповестена след решение на съдилищата, установени от ИДИЛ да се произнасят по въпроси, свързани с ислямските закони според екстремистката идеология.
Всеки, дръзнал да се противопостави на новите правила, рискува да бъде наказан с 80 удара с камшик, твърдят английските медии.
Тази новина взриви социалните мрежи. Коментиращите пишат, че това само обобщава ниската интелигентност, примитивност, невежество и ирационалност в мюсюлманския свят, наподобяващи "Тъмните векове" от средновековието.
 
 

   

0 коментарa

Виж още