Плевенелиев: Политическата криза е факт!

Плевенелиев: Политическата криза е факт!

Президентът Росен Плевнелиев е категоричен, че страната е в реална политическа криза след вчерашната подадена оставка на правителството и премиера, информира БГНЕС.

Започват консултациите, които Конституцията изисква, с всички политически сили, представени в парламента. Днес ще се обсъди каква е възможността в сегашното Народно събрание да бъде намерен друг вариант за съставяне на правителство.  

Ако това се окаже невъзможно, ще се определят вероятните дати за предсрочни избори, обясни Президента Плевнелиев на срещата с Борисов и Цветанов.

Президентът изтъкна, че целта на всички трябва да бъде настъпилата политическа криза да не стане парламентарна като се стигне до оставка на НС.

Плевнелиев поясни, че консултациите ще се проведат тази и следващата седмица с всички политически сили, представени в Парламента.

Той напомни, че има право след това да свика Консултативен съвет по национална сигурност, където всички да се обединят зад идеята за правилния път за излизане от създалата се криза. Едва след това ще се пристъпи към връчване на мандати, допълни Президента.

Плевнелиев изрази задоволството си от това, че след трудния избор за 43-то НС, точно ГЕРБ са поели отговорността да съставят правителство, въпреки изключително трудната обстановка. Резултатите са налице, според Плевнелиев. Според него държавата е спокойна, икономиката е тръгнала нагоре, държавата е стабилна финансово, безработицата е ниска, има започнати огромни проекти за модернизация.

 

   

0 коментарa

Виж още