Как да си направим сами украса за винтидж интериор

Как да си направим сами украса за винтидж интериор

Пастелни и нежни тонове в сиво, зелено и синьо, дървени напукани шкафове, скринове и меки кресла...добре познатият ни винтидж стил е все по-предпочитан за обзавеждане на дома. И има защо. Той внася приятен уют, красота и ненатрапчивото изящество на едни отминали времена. Той е перфектният ретро стил, който никога няма да се превърне в демоде. За да изглежда вашият винтдж дом изцяло завършен, ви предлагаме няколко интересни идеи за украси.

1. Винтидж свещници

Можете да ги направите много лесно с подръчни материали и декупажна хартия. Вземете няколко стъклени буркана с различни размери. Единият може да облепите с фина светла дантела и да прикрепите панделки или апликация от прежда, а останалите да облепите с декупажна хартия или опаковачна. Изчакайте докато лепилото изсъхне и с помощта на метална тел направете дръжка за буркана. После поставете в него свещ и го закачете някъде.

2. Пеперудени кълба

Вземете един хартиен абажур и около него омотайте добре тъмен, мрежест, тюл. След това изработете от хартия разноцветни пеперуди и ги залепете на абажура. Получената декорация може да закачите на тавана.

3. Декоративна библиотека

Вземете една или две дървени щайги и ги закрепете една до друга като използвате пирони и чук. После ги боядисайте в пастелен цвят или украсете с декопажна хартия. Вземете куп стари книги и ги подредете на щайгите като ги залепите за тях от долната им страна. Лакирайте ги в прозрачно. Готовата малка библиотека закачете на стената .

4. Ретро възглавници

Спомняте ли си меките, пухкави възглавнички с които баба ви отрупваше леглото си? Ако не можете да харесате някои готови в магазина, купете си само квадратни малки възглавници без калъфка. Потърсете в шивашките магазини дантелени платове и такива с флорални и фигурални мотиви тип „тапети“ и ушиите стилни калъфки за възглавниците. Разположете ги на креслото в хола и ще се изненадате как добре ще доукрасят следобедното ви чаено парти.

   

0 коментарa

Виж още